İnsan Kaynakları Programları Nelerdir?

HR yazılımı, İK alanında saklanan veri ve raporların daha hızlı ve kolay depolanmasını ve analiz edilmesini sağlayan yazılımlar için kullanılan genel isme denir. Büyük ya da küçük  birçok şirket, insan kaynaklarına yönelik İK programlarını daha kolay yönetebilmektedir. En iyi İK yazılımını bilmek, hangi yazılımı satın almanız ve kullanmanız gerektiğini öğrenmenize yardımcı olacaktır. İK programları genellikle ücretlidir ancak bazılarının deneme sürümü de vardır. Büyük şirketler çok işlevli İK yazılımlarını tercih etme eğilimindedir. Bu programların ücretlerinin yüksek olması nedeniyle küçük işletmeler için uygun olmadığını söyleyebiliriz.

Markanızda yeni bir dijital dönüşüm gerçekleştirmek istiyorsanız Weoll’u keşfederek ilk adımı atabilirsiniz. Kurumunuza ve kurumunuzun işleyişine uygun dijital çözümler üreterek iş ve iletişim süreçlerini en iyi seviyeye ulaştırmak için tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 

İK’nın Gelişimi

İkinci Dünya Savaşı sonrası hızla gelişen bir alan olan İnsan Kaynakları, günümüzde teknoloji odaklı, çalışanların performans ve kariyer yönetimine katkısı olan bir alan olarak çok önemli bir noktadadır. Bulut tabanlı İK teknolojisi platformları büyük miktarda dijitalleştirilmiş çalışan verilerini doğru şekilde işleyerek herkes için kazançlı bir süreç yürütüyor. Günümüzde yapay zeka destekli yazılımlar ön plana çıksa da işin özü insan yönetimi, mutlu ve başarılı firmaların temelini oluşturmaktadır. Teknolojik ilerlemeler, İK’nın rolünün çoğunlukla işlemsel olandan, artık birçok kuruluşta daha stratejik olan bir role dönüşmesine yardımcı oldu. İK teknolojisinin evrimi konusunda önemli bir isim olan Josh Bersin, 1980’lerin başından beri İK’da teknoloji kullanımı açısından büyük başarılara imza attı. İlk İK teknolojileri, çizelgeleme makinelerinde çalışan basit kayıt tutma ve bordro sistemlerinden oluşuyordu. Günümüzde sistemler, yalnızca temel kayıt tutma, maaş bordrosu ve yan haklar yönetimi işlevlerini değil, aynı zamanda öğrenme, işe alma, işe alım, performans yönetimi ve tanınma gibi puan sistemleri veya “modülleri” de tek platform altına topluyor. 

Günümüzde İK Teknolojileri

2023 yılında İK teknoloji pazarı, çalışan deneyimini iyileştirmeye ve geniş bir teknoloji kategorisi genelinde daha fazla verimlilik yaratmak için yapay zekayı yeni, etik yollarla kullanmaya odaklanıyor. Basitçe söylemek gerekirse, çalışan deneyimine odaklanmak, çalışanların üretkenliğini artırabilecek ve kötü tasarlanmış teknolojinin kullanılmasından kaynaklanan hayal kırıklıklarını azaltabilecek. Yapay zeka cephesinde, işe alım ve terfi kararlarını desteklemek, ilgili çalışanları popüler “yetenek pazarlarındaki” şirket içi iş fırsatlarıyla eşleştirmek ve çalışanların sık sorulan sorularını yanıtlayan sohbet robotları kullanarak İK’nın artan iş yükünü hafifletmek için algoritmalar giderek daha fazla kullanılıyor. Giderek daha akıllı ve karmaşık hale gelen İK teknolojisini hedef odaklı, doğru kullandığınız zaman firmanıza olan olumlu geri dönüş hızına inanamayacaksınız. Her büyük ve başarılı şirketin yanında mutlaka İK teknolojisi alanında destek veren çözüm ortaklarının olduğunu görebilirsiniz. Weoll olarak kurumunuzun tüm katmanlarında görev alan herkesle iletişime geçerek sizler ve çalışanlar için en doğru çözümleri sunarak başarınızı katlamanıza destek oluyoruz. Sizin için size özel uyarlayacağımız İK programı ile uçtan uca, direkt ve çift yönlü iletişim kurmanızı sağlıyoruz. İK programı ile kurumsal iş ve iletişim süreçlerinin verimliliğini artırıyoruz. Yeni nesil dijital uygulamalarla iletişim süreçlerinizi güçlendirerek kurumunuza değer katan, çalışan bağlılığını ve verimliliğini artırmanıza olanak tanıyan kurum içi iletişim ve iş akış yönetimi platformuyuz.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-mail listemize kayıt olun!

En yeni içerik ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için kaydolun.

Top