Dijital Operasyon Yönetiminin Kurumsal Faydaları

Dijital Operasyon Yönetiminin Kurumsal Faydaları

Dijital operasyon yönetiminin kurumsal faydaları, şirketin operasyonlarındaki verimlilikte artış, harcanan maliyetlerde bir tasarruf, daha iyi şekilde opere edilen müşteri hizmetleri, yöneticiler tarafından daha iyi şekilde verilecek kararlar, daha iyi ve hızlı iş süreçleri, adaptasyon süreçlerinin kısaltılması, operasyon risklerinde gözle görülür bir azalma ve firmalarla rekabet durumunda avantaj sağlama şeklinde listelenebilir.

Otomasyonla Gelen Verimlilik

Dijital operasyonlarda belirli şablonların kullanılması ve büyük data setlerinden çıkarılan trendlerinin uygulanması ile birlikte otomasyona yaklaşılır ve otomasyon da inisiyatif ve itiraz kabul etmemesi itibariyle operasyonlardaki verimliliği artırır. Bahsi geçen verimlilik, zaman ve maliyet anlamında da kullanılabilir çünkü inisiyatif, itiraz ve tartışmanın olmadığı çalışma ortamında mümkün oldukça hızlı hareket edilir ve az zaman israf edilir. Zamanın az israf edilmesi de dolaylı olarak maliyet anlamında da israfı engeller.

Dijital Dönüşüm ve İş Süreçleri

Dijital dönüşüm, firmaların iş süreçlerini ve yapılan operasyonlarını daha verimli ve firmaları daha rekabetçi ve müşteri memnuniyeti odaklı hale getirme amacı taşıyan dijital teknolojilerin kullanılarak gelenekselden daha modern dönüştürme işlemine denir. Dijital dönüşüm ve iş süreçleri arasındaki ilişkiyi açıklayan bazı noktalar İş Süreçlerinin Yeniden Tasarımı, Otomasyon ve Robotik Süreç Otomasyonu (RPA), Veri ve Analitik Kullanımı, Müşteri Deneyimi İyileştirmesi, İş Süreçleri Arasında Entegrasyon, Mobil İş Süreçleri olarak örneklendirilip açıklanabilir.

Ekip Çalışmasında Dijital Araçların Rolü

Ekip çalışmalarında dijital araçların rolü, ekip üyeleri arasında kurulacak olan iletişimi kolaylaştırma, coğrafi anlamdaki uzaklık yakınlık kavramını aşma, proje yönetimi ve izleme, dokümantasyon ve bilgi paylaşımı, veri analizi ve karar alma konularında yardımcı olmasıdır şeklinde ifade edilebilir. Dijital araçlar bu rollerini yerine getirdiğinde ekip çalışmalarını daha verimli, daha etkili ve daha esnek hale getirir. Organizasyonlar, bu amaçla ekip üyelerine bahsi geçen araçların erişimini ve eğitimini kaliteli biçimde sağlamalıdır, iyi eğitimle personelle operasyonlar daha etkili biçimde tamamlanabilir ve başarı elde edilebilir.

Maliyet ve Zaman Tasarrufu

Kurumsal hayatta dijitalleşme nedir?

Kurumsal hayatta dijitalleşme, kurumsal bir şirketin geleneksel yollardan ayrılarak artık dijitale yani sanal varlık dünyasına aktarılmasının istendiği anlamına gelir. Tüm şirket varlıkları, sanal dünyada herkesin gözü önünde olabilir.

Dijital dönüşüm neden önemlidir?

Dijital dönüşüm, her sektör ve firmanın dönüşüm geçirdiği modern dünyada rekabette onların arkasına düşmemek amacıyla önemlidir denebilir. Dijital dönüşüm ile birlikte gelişen teknoloji ile birlikte artan insan beklentileri de sağlanılmaya çalışılır.

Şirketlerde dijitalleşme nedir?

Şirketlerde dijitalleşme, şirket varlıklarının genel olarak dijital varlıklara ve bilgiye dönüştürülmesi ve bu şekilde kullanılmasına denir.

Dijital dönüşümün amacı nedir?

Dijital dönüşümün amacı gelişen teknoloji ile beraber değişen hayat bileşenlerine uyum sağlamak ve halihazırda dijital olarak dönüşümünü tamamlamış firma ve sektörlerin rekabet anlamında arkasında kalmamak denilebilir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Dijitalleşme Nedir? 

Dijitalleşme, ilerleyen zaman ve teknoloji ile beraber sektörlerin somut varlıklardan ziyade daha sanal hallere evrilmesine denir.

Dijital dönüşüm Nedir?

Dijital dönüşüm de dijitalleşme gibi ilerleyen zaman ve teknoloji ile birlikte eskiden daha geleneksel yollarla çalışan sektörlerin dijitale aktarılmasına ve artık o alanda çalışıyor olmasına denir.

Dijitalleşme süreci Nedir?

Dijitalleşme süreci, dijital dönüşüm ya da dijitalleşmeyle yani geleneksel sektörlerin dijitale aktarılması için geçen zaman penceresine denir

İsletmelerde dijital dönüşüm nedir?

İşletmelerde dijital dönüşüm, sektörlerden ziyade işletme ya da firmaların daha somut yapılardan ve çalışmalardan daha sanal çalışmalarla hayatlarına devam ediyor olmalarına denir.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-mail listemize kayıt olun!

En yeni içerik ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için kaydolun.

Top