Kodlama Bilmeden Süreç Oluşturma: Weoll No-Code Platform Rehberi

Kodlama Bilmeden Süreç Oluşturma: Weoll No-Code Platform Rehberi

Günümüz iş dünyasında süreç otomasyonu ve dijitalleşme her zamankinden daha önemli hale geldi ancak kodlama becerisine sahip olmayan birçok profesyonel için bu dijital dönüşüm önemli engeller oluşturabilir. No-Code platformu tam da burada devreye giriyor. No-Code platformu, kullanıcıların kodlama bilgisi olmadan kompleks iş süreçlerini oluşturmasına, yönetmesine ve optimize etmesine olanak tanır. Weoll gibi platformlar, verimliliği artırırken iş süreçlerini hızlandırarak işletmelerin rekabet avantajı kazanmasına yardımcı olur.

Low Code Ve No Code Nedir?

Low Code ve No Code, iş süreçlerini geliştirmek ve uygulamalar oluşturmak için kullanılan iki farklı yaklaşımı ifade eder. 

Low Code: Low Code geliştirme platformu, yazılım geliştirmeyi hızlandırmak ve basitleştirmek için kullanılır. Bu platformlar kodlama ihtiyacını en aza indirir ve  işlerin görsel tasarımına daha fazla güvenir. Kodlama bilgisine olan ihtiyacı azaltırken daha hızlı bir uygulama geliştirme süreci sağlar. Low Code, işletmelerin uygulamalarını daha hızlı  oluşturmasına ve güncellemesine yardımcı olur. 

No Code: No Code platformları, kod yazma gerekliliğini neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Kullanıcılar, genellikle sürükle-bırak (drag-drop) arayüzleri veya görsel blok programlama kullanarak uygulamaları veya iş süreçlerini tasarlama fırsatına sahip olurlar. No Code platformları, iş süreçlerini optimize etmek ve uygulamaları hızlı bir şekilde oluşturmak isteyen kişilere kodlama bilgisi gerektirmeden bir çözüm sunmaya çalışır. Bu şekilde, iş süreçlerini hızlandırır ve daha fazla kişinin katkıda bulunmasını sağlar.

No Code İle Neler Yapılabilir?

No-code ile ne yapılabileceğine dair birkaç adet örnek şu şekilde listelenebilir:

  • İş Süreçleri ve Operasyonları Otomasyonu: No Code yöntemi ile iş operasyonlarını otomatikleştirebilirsiniz. 
  • Mobil Uygulama Geliştirme(App Development): No Code platformlar ile birlikte kod yazmadan kullanıcı dostu mobil uygulamalar oluşturabilirsiniz.
  • Web Sitesi Oluşturma: Kendi web sitenizi oluşturmak istiyorsanız, No Code platformları ile kodlama yapmayı bilmeden kolay direktiflerle kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz.
  • Veri Analitiği ve Raporlama: Verilerinizi analiz etmek ve raporlar oluşturmak için kod bilmenize gerek yok, bunun yerine No Code araçlarını kullanabilirsiniz. 
  • Eğitim ve Eğitim Materyalleri Oluşturma: Eğitim materyali ya da eğitim videoları veya interaktif eğitim modülleri oluşturmak istiyorsanız bunun için No Code platformlarından yararlanabilirsiniz.
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM): No Code platformları ile müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemleri oluşturabilirsiniz.

No Code Software Nedir?

No Code Software (Kod Yazmadan Yazılım), yazılım geliştirme sürecinde kod yazma gerekliliğini minimize eden ve iş süreçlerini ve uygulamaları görsel bir şekilde oluşturmayı sağlayan bir yazılım geliştirme yaklaşımı için kullanılır. No Code platformları, işletmelerin karmaşık iş süreçlerini ve uygulamaları hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmalarına, özelleştirmelerine ve yönetmelerine olanak tanır. Kod yazmaya dair hiç fikri olmayan insanların bile kullanabileceği bu platformlar sayesinde dijital dönüşümde yeni bir adım atılabilir ve herkes benzer araçları kullanabilir. 

No Code Software’in temel özellikleri şunlar olabilir:

  • Görsel Arayüzler: 
  • Veri Entegrasyonu: 
  • Otomasyon
  • Hızlı Dağıtım
  • Kullanıcı Dostu

No Code Avantajlarıyla Weoll

Weoll, kodlama bilgisi olmayan profesyoneller için ideal bir No Code platformudur. Kullanıcı dostu sürükle-bırak modülleri sayesinde kompleks iş süreçleri kolayca oluşturulabilir ve optimize edilebilir. Bu da işletmelerin dijital dönüşümü hızlandırmasına ve rekabet avantajı kazanmasına olanak tanır. Otomasyon ve hızlı dağıtım özellikleri sayesinde zaman ve kaynak tasarrufu sağlanır, bu sayede iş süreçleri verimli bir şekilde yönetilir.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-mail listemize kayıt olun!

En yeni içerik ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için kaydolun.

Top