PDKS ile Verimliliği Artırmanın Yolları & Weoll ile Personel Devam Kontrol Sisteminizi Nasıl Geliştirebilirsiniz?

PDKS ile Verimliliği Artırmanın Yolları & Weoll ile Personel Devam Kontrol Sisteminizi Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Şirketler için bir çalışanın bir gün izinli olması sorun olmayabilir. Peki ya bu sıradan bir şey haline gelirse? Farkında olmadan sıradanlaşan bazı durumlar yöneticileri mikro odaklı yönetime itebilir. Bu tarz, olumlu olmayan bir çalışma ortamına yol açabilir. Sık devamsızlığın neden olduğu zıt etki yüzünden bazı önlemler almak durumunda kalabilirsiniz. Katılım ve çalışan verimliliği birbiriyle bağlantılı olduğundan, her ikisinin de yüksek kalmasını sağlayacak yöntemler ve yollar tasarlamak bir önceliktir.

PDKS Açılımı Nedir?

Öncelikle şimdiye kadar duymadıysanız sizi PDKS ile tanıştırmak istiyoruz. PDKS açılımı; Personel Devam Kontrol Sistemi. Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS), şirket bünyesinde çalışan kişilerin işe giriş ve çıkışlarını elektronik ortamda kayıt altına almak, düzenlemek ve takip etmek amacıyla geliştirilmiş bir yazılımdır.

PDKS Süreçleri Nedir?

PDKS süreçleri, bir işyerindeki personelin çalışma saatlerini takip etmek, izinleri yönetmek, mesai durumlarını belirlemek ve personel devamını kontrol etmek için kullanılan bir sistemdir. PDKS süreçleri genellikle şu adımları içerir:

  • Personel Kaydı: Yeni personelin sisteme kaydedilmesi, kimlik bilgilerinin, işe başlama tarihlerinin ve diğer önemli bilgilerin sisteme girilmesi.
  • Çalışma Saatleri Takibi: Personelin günlük çalışma saatlerinin kaydedilmesi ve takip edilmesi, mesai saatlerinin belirlenmesi.
  • İzin Yönetimi: Personelin izin taleplerinin sisteme kaydedilmesi, izin süreçlerinin takip edilmesi, izin onayları ve reddedilmelerinin yönetilmesi.
  • Devamsızlık Takibi: Personelin hastalık, izin, raporlu veya raporsuz olarak devamsızlık durumlarının takip edilmesi.
  • Raporlama: PDKS sistemi üzerinden personel devamı, mesai durumları, izin istatistikleri gibi raporların oluşturulması ve yöneticilere sunulması.

Bu süreçler, personel yönetimi ve işgücü planlaması için önemli bir rol oynar ve işyerindeki personel verimliliğini artırmak, yasal düzenlemelere uygunluk sağlamak için kullanılır.

İş Yerinde Çalışan Katılımı Neden Önemli?

Katılım hem çalışanlar hem de işverenler için büyük önem taşıyor. Çalışanların dakikliği üretkenliği artıracak ve operasyonların sorunsuz işleyişini kolaylaştıracaktır. Yetersiz katılım şunlara neden olabilir:

  • Dakik ve kendini adamış çalışanlar, dakik olmayanların görevlerini yerine getirmek zorunda kaldıklarında cesaretleri kırılıyor. Bazen verimli çalışan, başkalarının kronik devamsızlığı nedeniyle morali bozulabilir ve bu da iş akışının engellenmesine neden olabilir. 
  • Doğal olarak sık sık izin kullanan çalışanlar şirketin iş temposuna ve süreçlerine ayak uydurmakta zorlanacak. 
  • Devamsızlığın neden olduğu düşük verimlilik, projenin ilerleyişini engelleyebilir, iş gecikmelerine ve teslim tarihlerinin kaçırılmasına yol açabilir. 
  • Çalışan eksikliği, boşlukları doldurmak için işe alınan yedek çalışanların veya mevcut çalışanların fazla mesai yapma maliyetini artırıyor. 
  • Katılım işyeri etiği kapsamına girmektedir. Sürekli devamsızlık, ilgili tüm organizasyon üyelerine yanlış mesaj gönderir. 

Şirketinize değer katmak için yeni nesil uygulamalar ve doğru iletişimle çalışan bağlılığını ve verimliliğini artırmanıza olanak tanıyoruz. Weoll olarak, kurumunuzun iş ve iletişim süreçleri ihtiyaçlarınızı keşfetmenizi sağlıyoruz ve bu ihtiyaçlara en uygun dijital çözümleri seçebileceğiniz bir deneyim alanı açıyoruz. Yönetilebilir ve değer katan uygulamalarla kurumların kendine has iş yapış biçimlerine uyum sağlıyor, kurumsal iş ve iletişim süreçlerinin verimliliğini artırıyoruz. 

Çalışanların katılımını ve verimliliğini artırmak devam eden bir süreçtir. Etkili liderlik, çalışanların katılımı ve destekleyici bir çalışma ortamının birleşimini gerektirir. Katılım izleme yazılımı, çalışanlarınızın katılımını hatasız olarak kaydetmek ve yönetmek için en iyi arkadaşınız olabilir. Şirketinize uygun uygulamaları seçip, hayata geçirmek çalışanların katılımında bir değişiklik yapılmasına yardımcı olabilir. Weoll ile süreci kolaylaştırma ve verimliliği artırma fırsatını kaçırmayın.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-mail listemize kayıt olun!

En yeni içerik ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için kaydolun.

Top